Connect with us

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ ZILELE ION CREANGĂ – EDIȚIA A XLIX-A 1-3 MARTIE 2019

Publicat

pe

Autoritatea Locală a Orașului Târgu -Neamț prin Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț, în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Ion Creangă” şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ organizează în perioada 1-3 MARTIE 2019, cea de-a XLIX-a ediţie a ”Zilelor Ion Creangă”

Din Program:
 Deschiderea oficială a Zilelor ,,Ion Creangă” (primirea invitaților, alocuțiuni, acordarea Diplomei de onoare scriitorului AURELIAN SILVESTRU(Republica Moldova), moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale ,,Ion Creangă” din Humulești)- 1 martie 2019 – Ora 1200 – Casa Memorială ,,Ion Creangă” din Humulești
 Lansări de carte:
– Aurelian Silvestru – ”Cavalerul cu aripi de petale”
– Daniel Corbu – ”Ion Creangă. Integrala operei si Ion Creangă. Scrisori, Manuscrise, Anecdote”
– Gheorghe Simon – ”Fractalia”
 Recital de poezie al actorului Dorel Vișan: ”Omul şi taina lui”
 Dialog ”Cultura și spiritualitate” cu actorul Dorel Vişan și Pr. Bogdan Apopei
 Concert: „Seară de lied şi operă” cu surorile soprane: Claudia Caia şi Olga Caia Murariu
 Acordarea Trofeului “Ion Creangă” în cadrul sărbătorii „Oameni de poveste”- ediția a III-a
 Expoziție foto-documentară: ”Bojdeuca la 100 de ani” – Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu-Neamț
 Expoziţie de pictură: ”Primăvara mea”, de Vasile-Vleju Andrei
 Expoziţie „Mărţişoare pentru mama”- lucrări ale copiilor din oraş realizate în Atelierele hand-made, în parteneriat cu Clubul Copiilor
 Concursuri tematice adresate elevilor: Concursul de pictură (adresat elevilor din clasele I-IV), Concursul de lectură (pentru elevii din clasele V-VIII), Concursul de creație literară (adresat liceenilor)
 ”Pe urmele copilăriei lui Ion Creangă” – Excursie la Pipirig

Activităţile se vor defășura în următoarele locații :
– Casa Culturii ”Ion Creangă”
– Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”- Sala de festivități
– Casa Memorială ”Ion Creangă”
– Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu-Neamț

Vă invităm la Târgu-Neamț în perioada 1-3 martie 2019 să participați la manifestările prilejuite de Zilele Ion Creangă- ediția a XLIX-a.

SERVICIUL COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE
PRIMĂRIA ORAȘULUI TÂRGU-NEAMȚ

Actualitate

Fără apă în Târgu Neamț astăzi, 12 iulie, între orele 11.30 – 16.00

Publicat

pe

De

CJ APASERV SA anunță:
Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț intre orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Horia Cloșca și Crișan, Câmpului, Unirii, Ozanei, Alexandru Vlahuță, Vânătorului, Victoriei și Gheorghe Doja.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei.
Continua sa citesti

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie în Tașca

Publicat

pe

Luni, 5 iulie, în jurul orei 23.45, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Tașca. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD. Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

,,La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, comunică reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2021 – 2022 Colegiului Tehnic „Ion Creangă”

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular