Connect with us

Actualitate

Ce este ploaia înghețată, fenomenul meteorologic care i-a luat prin surprindere pe români

Publicat

pe

În această dimineață și azi-noapte, mai multe zone din țară s-au confruntat cu ceea ce se numește „ploaie înghețată” sau „freezing rain”. Aflați cum se explică acest fenomen meteorologic și ce pericole aduce.
#DSU, #METEO

Freezing rain sau ploaia îngheţată, este acel fenomen meteorologic ce apare în lunile de iarnă. Este destul de rar, dar atunci când își face apariția ploaia înghetată este foarte periculoasă. Fenomenul se produce atunci când picăturile de apă îngheață aproape instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol. Așa apare pojghița de gheață de pe carosabil, trotuare, dar și pe mașini sau geamurile autovehiculelor.

SURSA:Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO Zimbru văzut în localitatea Târpești

Publicat

pe

De

La ora 11:52 a fost semnalată prezența unui zimbru în localitatea Târpești din comuna Petricani.
ISU Neamț a transmis mesaj RO ALERT cetățenilor din zona în care a fost observat animalul.

FOTO :Daniel Nitoaia

Continua sa citesti

Actualitate

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO ACCIDENT CU MOTOCICLIST – Scena a fost filmată de o cameră de bord

Publicat

pe

De

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, de 28 de ani, din Târgu-Neamț, conducea o motocicletă, pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism ce circula regulamentar, din sens opus, după care s-ar fi dezechilibrat, căzând pe partea carosabilă.
În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că tânărul în cauză, nu deține permis de conducere, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul condus și vătămare corporală din culpă, declară sinsp. Ramona Ciofu.

Continua sa citesti

Popular