Connect with us

Actualitate

Vreți sau nu o dezbatere Iohannis-Dancilă?

Publicat

pe

Klaus Iohannis și Viorica Dancilă sunt candidații pe care majoritatea celor care s-au prezentat la vot a decis îi trimită în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Din cei 18.217.156 de români cu drept de vot au mers la urne duminică 9.163.044, dintre care 675.348 în străinătate. 3.162.105 de români au pus ștampila pe Klaus Iohannis și 2.009.045 pe Viorica Dancilă. Diaspora a avut o mobilizare istorică și a votat, majoritar, cu Iohannis.

Campania din primul tur a fost aproape inexistentă. În afară de afișe electorale și câteva evenimente organizate de partidele care i-au aruncat în lupta, cei doi finaliști nu s-au adresat mai deloc alegătorilor. Viorica Dancila a avut câteva participări la televiziunile apropiate PSD, Iohannis a refuzat orice interviu.

A fost organizată o singură dezbatere, la care însă niciunul dintre cei doi nu a participat. Dezbaterea Europa FM, moderată de Moise Guran, i-a avut participanți pe Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) și Theodor Paleologu (poziția 5).

Încă este timp ambele tabere se răzgândească, iar un factor poate fi mesajul pe care îl dau cetățenii. Așadar, va invităm la dezbatere și vot. Este important pentru voi -i vedeți pe cei doi candidați față în față într-o dezbatere elctorala?

 

SURSA :ziare.com

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular