Connect with us

Actualitate

AUDIO Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, noi precizări cu privire la modificarea anului școlar

Publicat

pe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat ieri, 23 martie, că semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic.

,,Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie”, notează Agerpres.

Excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie, dar şi cei din învăţământul profesional şi tehnic, care intră în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie.

Actualitate

(FOTO/VIDEO) Cum arată Ozana ”cea frumos curgătoare” după ploile torențiale

Publicat

pe

Până în această seară, la ora 23:00, județul Neamț se află, încă, sub atenționare de COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Hidrologii au emis și ei, avertizări de cod galben și portocaliu de inundații aproape în toată țara. 

,,În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și, izolat, grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-25 l/mp și, izolat, 35-45 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 45-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În ceea ce privește județul Neamț, nu au fost înregistrate pagube după ploile torențiale din ultimele zile. Imaginile cu râul Ozana au fost surprinse în această dimineață, 16 iunie. După cum se poate observa din imagini, Ozana nu mai este la fel de limpede și frumos curgătoare, și asta se datorează ploilor abundente. Situația nu stă la fel de bine, însă, în zona Gării din Târgu Neamț. Ploile aproape că au inundat o stradă. Așa că, dacă vă gândiți să treceți prin această zonă, nu vă uitați cizmele acasă.

 

Continua sa citesti

Actualitate

,,Împreună Creștem Oameni”, proiect al Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț pentru reducerea abandonului școlar

Publicat

pe

A fost aprobat primul proiect al Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală (AICDL) Neamț pe bursabinelui.ro. AICDL are în evidență 81 de copii cu vârste cuprinse între 7 luni și 17 ani, dar sprijină și pe cei 119 copii instituționalizați din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă din orașul Târgu-Neamț.

„Proiectul propus de asociația noastră Împreună Creștem Oameni este o continuare a demersurilor noastre pentru creșterea și educarea copiilor. Vrem să venim în sprijinul familiilor defavorizate și să prevenim abandonul școlar al copiilor din evidența noastră.

Chiar dacă învățământul românesc este gratuit, există cheltuieli în momentul în care copiii merg la școală (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și altele), iar costurile nu sunt de neglijat pentru părinții cu posibilități reduse.

Dorim să fim alături de acești copii și de părinții lor și să îi sprijinim în evoluția lor pe toate planurile, dar mai ales să fim acolo pentru ei când vor avea nevoie de ajutor pentru a-și continua studiile. Avem în evidență copii cu rezultate foarte bune la învățătură, unii dintre ei olimpici și ne mândrim cu ei.

Copiii sunt viitorul nostru, iar împreună putem contribui ca să își îndeplinească țelurile. O vorbă din bătrâni spune <<ai carte, ai parte!>>, lucru confirmat de Comisia Europeană care afirmă că <<abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate>>.

Ne-am înscris pe BursaBinelui.ro deoarece dorim să participăm la concursul de fapte bune ce se va desfășura în perioada campaniei de fundraising 15 – 30 iunie 2021. Primele 3 organizații vor fi premiate de către BCR astfel: locul I: 1.500 euro, locul II: 1.000 euro și locul III: 500 euro. Cei care doresc să ne sprijine pot deveni jucători pe Bursa Binelui donând pentru cauza noastră, promovând-o sau devenind voluntari pentru AICDL!”, a comunicat Florentina Gabor, p.r.-ul Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț.

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul are o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă și alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 6 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici), „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț), „Curățăm Ozana Împreună” (proiect de ecologizare în parteneriat cu asociația Mai Mult Verde, prin care a fost curățat în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei), „O masă de Paște” (alimente pentru masa de Paște pentru familiile din evidența asociației și haine și încălțăminte noi pentru copii) și „Copiii sunt viitorul nostru – împreună creștem oameni” (campanie pentru ziua copilului).

În prezent Asociația derulează 2 campanii: „Oameni Pentru Oameni” (sprijin pentru familiile care au nevoie urgentă de ajutor) și „Împreună Creștem Oameni” – proiect pentru reducerea abandonului școlar – https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/IMPREUNA-CRESTEM-OAMENI

Continua sa citesti

Actualitate

A luat foc o anexă de la Centrul de ajutor pentru viață din Turturești

Publicat

pe

În această dimineață, 16 iunie, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o construcție (anexă) ce aparține Centrului de Ajutor pentru Viață din localitatea Turturești, comuna Girov.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și voluntari din cadrul SVSU Girov.

,,Incendiul se manifesta într-o cameră și la acoperișul construcției, cu posibilitatea propagării la o clădire pentru locuit care se afla la o distanță de aproximativ 1,5 m și la o stivă cu lemne de foc. Forțele de intervenție au stins incendiul  în urma căruia au ars bunurile materiale aflate în interiorul unei camere (textile, articole de îmbrăcăminte,  saltele, pilote, jucării,  aparatură electrocasnice etc), două uși din lemn, două ferestre, acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Au fost salvate bunurile materiale aflate într-o altă încăpere a clădirii.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind autoaprinderea materialelor textile depozitate în încăpere. Nu au fost victime”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Continua sa citesti

Popular