Actualitate
Administrația locală si sportul in Târgu Neamț

„Vom începe cu sportul rege. În weekendul ce tocmai a trecut, am participat la un turneu de fotbal organizat pe terenul de fotbal al Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, concurs organizat în scop caritabil, banii strânși fiind donați copiilor defavorizați, pentru achiziționarea rechizitelor școlare. O inițiativa exemplară de altfel, toți participanțîi au dat dovadă de fair-play și respect în timpul meciurilor, cu mici tensiuni, pe ici pe colo, firești de altfel. A fost o atmosfera plăcută și toți participanții s-au felicitat la sfârșit, indiferent dacă au pierdut sau au câștigat. Am salutat astfel de inițiative și vom mai participa ori de câte ori se vor mai organiza.
Nu vrem să ne legăm neapărat de faptul că turneul a fost organizat de un anume partid politic, sau că a fost organizat chiar în timpul campaniei electorale. Sau să ne legăm de detalii tehnice, cum ar fi că terenul e cam strâmt, e cam strâmb, sau că nu este montată plasa deasupra suprafeței de joc și astfel mingile se duc fie în stradă principala, fie în curțile vecinilor, fie cad pe mașinile parcate în apropierea terenului; la un moment dat am rămas și fără mingi de joc. ?
Cel mai mult am dori să întrebam edilii locali de ce se percepe o taxa de închiriere de 100 Ron/ora pentru teren, o sumă ce ni se pare mare pentru orașul nostru? De ce în alte părți e gratis iar la noi nu? În Cluj Napoca de exemplu, terenurile de fotbal nou înființate din cadrul complexului sportiv se închiriază GRATIS!!! Rezervarea se face online sau la telefon și cu respectarea, bineînțeles, a regulilor de curătenie și disciplină, toată lumea e fericită. Terenurile sunt pline tot timpul, este promovat sportul, ceea ce înseamnă sănătate, și banii rămân în buzunarele cetățenilor. De ce la ei se poate și la noi nu? Și un program guvernamental a fost transformat în sursă de venit? Pentru liceu, primărie, nu știm exact.
Haideți să nu mergem atât de departe și să ne uităm în curtea unei comune din zona noastră, chiar lângă Târgu Neamț. Nu dăm nume pentru a nu se crede că facem campanie pentru un candidat anume, dar, aceeași poveste. Același program PNDL, același teren, aceeași mărime, aceleași condiții, preț ZERO. SE ÎNCHIRIAZĂ ÎN MOD GRATUIT!!! Doar cu rezervare în prealabil. La ei se poate și la noi nu. De ce?
Să mergem la stadionul echipei Ozana. Am observat cu toții că au fost amputate cele 2 terenuri din spatele stadionului pentru a construi amfiteatru. În loc să investească în acel spațiu, să creeze o baza sportivă modernă, care să conțină spații corespunzătoare de cazare, SPA, sala de forță și fitness, masaj, terenuri de antrenament, să atragem marile echipe să vină la noi în cantonamente, noi am demolat orice vis ce putea deveni realitate. Echipele mari de fotbal și nu numai, plătesc sume mari de bani pentru a avea unde să se antreneze, dar trebuie să le oferim condiții. Și aveam o poziție extraordinară, la baza cetății, plus că și spațiul îl aveam.
Amfiteatrul ar fi putut fi construit în parcarea din spatele tribunei stadionului, iar terenurile să le fi păstrat și modernizat. Această ar fi fost viziunea noastră privind baza sportivă Ozana. Dar se pare că nu am fost în același gând cu actuală conducere a orașului.
De menționat ar mai fi și sala de sport acoperită de la poalele Cetății Neamț, care are o suprafață de joc foarte bună, în schimb vestiarele și grupurile sanitare sunt rudimentare, având baterii defecte la dușuri și la chiuvete, iar igienă lasă mult de dorit.
Să trecem la tenis de câmp. Știați că avem 3 terenuri de tenis, disponibile zilnic, aparțînând clubului sportiv Târgu Neamț? Întrebam pentru că duminică după-amiază, probabil în una din ultimele duminici însorite ale anului, toate cele 3 terenuri de tenis erau pustii; unul acoperit și 2 descoperite. Porțile terenurilor închise cu lacăt. Am încercat să găsim o persoană de contact sau un număr de telefon, fără succes din păcate. Din nou, se evidențiază interesul autorităților față de promovarea sportului în orașul Târgu Neamț. Au avut grijă totuși să cheltuie bani pentru a achiziționa plasa de mascare, să o monteze de jur împrejurul terenurilor, pentru a nu vedea cetățenii că de fapt există terenuri de tenis dar sunt goale mai tot timpul.
Soluții?
– Crearea unui parteneriat public-privat, dacă nu avem personal în măsură să gestioneze și să promoveze tenisul de câmp în Orașul Târgu Neamț;
– Angajarea de personal competent, calificat, fără pile sau cumetrii, care să se ocupe efectiv de acest sport, de întreținerea în condițîi optime a terenurilor, de atragere a practicanților sportului, de organizare de concursuri, etc. Să angajăm oameni pasionați de acest sport și suntem siguri că vom reuși să atragem și sportivi în acest fel.
Și lista poate continuă, așteptăm sugestii și din partea dumneavoastră de altfel. Trebuie să folosim bazele sportive pe care le avem deja. Trebuie să încurajăm cetățenii să facă sport, trebuie să îi atragem creând condiții optime, organizând concursuri, turnee, antrenamente, pentru toate categoriile de cetățeni: copii, juniori, seniori, elevi, pensionari, fete, băieți, etc.
Dacă există voința, noi credem că putem face orice. Să mergem mai departe și să vorbim de piste de biciclete? Trotinete electrice, închiriere de biciclete, spații special amenajate pentru pasionații de skateboard și rotile? Vor sări din nou unii cu gură pe noi să ne taie aripile afirmând că visam, că mințim, că nu vom avea așa ceva decât peste 50 de ani probabil…
Noi vă contrazicem și vă spunem că se poate și la noi, sunt lucruri lumești și firești în anii pe care îi trăim. Trebuie să avem curaj că se poate și la noi, este nevoie în primul rând de inițiativa și voință.
Aceste probleme sunt bine cunoscute de către toți iubitorii de sport din orașul Târgu Neamț și nu numai, însă nimeni nu le-a expus în mod public. ” – a declarat Iulian Popa, Președintele USR Târgu Neamț.
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 10 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog