Connect with us

Eveniment

Accident rutier cu victimă la Vânători-Neamț (FOTO)

Publicat

pe

Știre în curs de actualizare…

Un grav accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe DN 15 B, în localitatea Vânători-Neamț. Din primele informații furnizate de Poliția Neamț, este vorba despre o coliziune între o dubă și un TIR. În urma impactului, a rezultat o victimă posibil rănită grav. Traficul rutier este blocat.

La fața locului se află echipajele de la Poliție, pompieri și o ambulanță SMURD de prim-ajutor.

Update:

Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe DN15 B, pe raza comunei Vânători-Neamț. În urma accidentului rutier produs între o autoutilitară și un autotren a rezultat o victimă încarcerată (șoferul autoutilitarei).

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

,,Cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, pompierii au extras victima, un bărbat de 20 de ani, din autoutilitară și au predat-o echipajului de la SAJ. Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, a comunicat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie în Tașca

Publicat

pe

Luni, 5 iulie, în jurul orei 23.45, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Tașca. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD. Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

,,La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, comunică reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

Profesor de sport din Roznov, reținut de polițiști pentru agresiune sexuală

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, profesor de educaţie fizică şi sport la o unitate şcolară din localitate, a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

,,La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 11 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje ce conţineau conotaţii sexuale, de la o persoană ce s-a recomandat a fi profesorul de sport, la şcoala la care minora era elevă.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat .

În urma probatoriului administrat, la data de 4 iulie 2021, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, potrivit Poliției Neamț.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Continua sa citesti

Actualitate

BAC 2021: O singură medie de 10 în județul Neamț

Publicat

pe

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat (http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

,,Pentru promoția curentă, rata de promovare este 74,05% (76,72% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 37,04% (44,16% – sesiunea iunie-iulie 2020). Au promovat 2286 de candidați, dintr-un total de 3222 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2186 de candidați provin din promoția curentă, iar 100 de candidați din promoțiile anterioare. Un candidat a obținut media 10. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• 28 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
• 81 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 21/Istorie – 60);
• 232 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, au comunicat reprezentanții ISJ Neamț.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie

Continua sa citesti

Popular