Connect with us

Administratie

A nins pe Masivul Ceahlău

Publicat

pe

În Masivul Ceahlău a nins ca în mijlocul iernii. În imaginile puse pe rețelele sociale se vede cum un strat consistent de zăpadă s-a depus, la începutul acestei săptămâni, pe drumul care duce spre Vârful Toaca.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, valabilă până pe 22 iunie. Astfel, ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar temperaturile de vară vor începe din data de 8 iunie.

Marți ⛈️🌦️⛈️ 26 mai
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru aceastã datã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate în majoritatea regiunilor, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, grindinã şi vijelii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi, pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 21 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade.

sursa:meteoplus.ro

Actualitate

Întreruperi de curent programate în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Întrerupere furnizare energie electrică pentru miecuri, 17.11.2021, între orele 08.00 și 16.00, astfel:

PT 4 Târgu Neamț

 • str. Ștefan cel Mare,
 • str. Cuza Vodă
 • str. 9 Mai
 • str. Ing.Serafim Lungu
 • str. Petru Rares
 • str. Fdt. Viilor
 • str. Panazol, Bl. l , BI.2, Bl.5 , Bl.M sc.A, sc.B
 • Sediu Primaria Târgu Neamț
 • Creșa nr.1 Târgu Neamț
 • Grădinița cu program prelungit nr.l.
 • Școala nr.5 Târgu Neamț
 • Serviciul Ambulanță Târgu Neamț

Continua sa citesti

Actualitate

Pietonii fac slalom printre maşini în Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Circulatia pe trotuare

Trotuarul este componentă a drumului public situat de o parte şi alta a străzilor, bulevardelor şi magistralelor şi este rezervat „prioritar” circulaţiei pietonilor. De aici decurge şi obligaţia pietonilor, în timpul deplasării, de a folosi numai trotuarele sau pistele special amenajate.

Pentru a se asigura pietonilor siguranţa deplină şi deplasarea nestânjenită este interzisă crearea de obstacole sau restricţii pentru circulaţia pietonilor prin executarea de lucrări sau depozitare de materiale ori lăsare a unor obiecte pe trotuar, fără acordul poliţiei.

 

 

Continua sa citesti

Actualitate

ROMÂNIA, TE IUBESC! – Anchetă la Piatra Neamț

Publicat

pe

De

Am văzut această poză a doua zi după incendiul din secția ATI de la Neamț. Totul negru, totul ars. Un loc unde bolnavii s-au dus să-și găsească salvarea și au primit moarte în chinuri groaznice. Măștile de oxigen le-au ars pe fețe, cearceafurile le-au topit trupurile, fumul negru le-a intrat în plămâni și a luat locul ultimei lor guri de aer.S-a întâmplat la ATI, unde ar fi trebuit să fie cele mai performante aparate, circuite și protocoale. Proceduri și verificări care să prevină astfel de tragedii.În primăvară am reluat filmările pentru “România, te iubesc”. Am mers la Spitalul din Neamț.Am descoperit o instituție care ani de zile a fost infestată de numiri politice, sfâșiată de contracte dubioase și întinsă până la rupere de improvizații. Problemele de acolo se regăsesc, sub diverse forme, în mai toate spitalele mari din România. A doua poză este din mansarda secției de pediatrie, unde lipsește un întreg perete exterior. Secția funcționează fără aviz sau autorizație ISU. Poza 3, cu paturile depozitate pe hol, este din ce ar fi trebuit să fie cel mai modern bloc operator din județ. În 2014 directorul de atunci ne promitea “condiții AKH Viena”. Nu funcționează, milioane de euro aruncate. Poza 4 este de pe holul ATI-ului care a ars. Acel perete de rigips improvizat este un “circuit epidemiologic optim și funcțional”. Din cauza lui salvatorii n-au avut spațiu să scoată rapid paturile cu supraviețuitorii. Ce am găsit la Neamț vedeți Duminică , la ora 18:00.

SURSA:ROMANIA, TE IUBESC! 

Continua sa citesti

Popular