Connect with us

Actualitate

20 de elevi din Neamț, calificați la etapa națională a concursului de robotică First Lego League

Publicat

pe

Pe 14 martie, a avut loc etapa regională a concursului de robotică First Lego League, etapă care s-a desfășurat în format on-line. Clubul Eu Codez din municipiul Piatra Neamț a participat cu 3 echipe. Etapa națională a concursului va avea loc pe 23 mai.

Cele trei echipe care au participat la această etapă au fost denumite „Eu codez roșu”, „Eu codez galben” și „Eu codez albastru”, elevii provenind de la Colegiile Naționale „Petru Rareș”, „Calistrat Hogaș”, Informatică, „Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din orașul Târgu Neamț, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, dar și de la școlile nr. 2, 3, 5 Piatra Neamț și „Mihai Eminescu” din Buhuși.

,,Concursul a constat într-o discuție on-line cu juriul, discuție în care echipele au trebuit să prezinte ce studii au făcut despre sedentarism, ce soluții au găsit pentru a-i face pe cei din jur să facă mișcare și cum le-au implementat. Copiii de la clubul nostru au considerat că e mai ușor să convingi oamenii să facă mișcare, dacă aceștia se și distrează în timp ce fac diverse activități. Timp de 4 luni au lucrat pentru a definitiva proiectele lor pe care le puteți vedea pe site-ul eunjoc.ro. Echipa Eu Codez Roșu a  realizat un joc pornind de la clasicul șotron. Jocul lor se numește pătrățele, iar cei care îl joacă trebuie să  țină minte ordinea în care se aprind ledurile pe cele 6 pătrățele ale jocului și să sară în aceeași ordine. Nivelurile cresc în dificultate, aprinzându-se mai multe pătrățele, și scurtându-se timpul în care trebuie să sari. Echipa Eu Codez Galben a realizat jocul BOCCIA, un joc original în care aparatul pe care ei l-au realizat aruncă mingi, iar echipele trebuie să le prindă și să le pună în niște tuburi. Echipa care pune în tub prima 10 mingi câștigă jocul.

Echipa Eu Codez Albastru a dezvoltat o aplicație în genul jocurilor Mistery de pe PC, doar că acest joc se desfășoară în aer liber, invitând oamenii să facă cei 8000 de pași zilnici, într-un mod plăcut. Trebuie să ajungi în toate punctele însemnate pe harta din aplicație și să scanezi QR codurile pe care le găsești. Aceasta îți va deschide pagina unui indiciu. Trebuie să găsești toate cele 8 indicii și să le pui cap la cap pentru a descoperi ucigașul.

După deliberarea juriului, am aflat și câștigătorii. Vom merge cu 2 echipe la etapa națională. Eu Codez Galben care a obținut premiul pentru VALORILE FUNDAMENTALE, juriul considerând că au lucrat foarte bine ca o echipă și au reușit să se ajute și să se înțeleagă unii pe alții pentru a-și duce proiectul la stadiul de prototip și marele premiu. FIRST LEGO LEAGUE a fost câștigat de echipa Eu Codez Albastru pentru că s-au remarcat și la proba de robotică, și la proiectul de inovare”, ne-a declarat trainerul Cristina Ciurezu, din cadrul Asociației Eu Codez.

Felicitări!

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular